Не лише на Рівненщині, а й на Закарпатті зберігаються складні погодні умови, тож підготували кілька порад, як вберегти своє авто, у випадку підтоплення доріг та вулиць.

Відомо, що дощі та зливи, навіть сильні, рідко загрожують технічному стану автомобіля. Можливість потрапляння води у салон та двигун автомобіля майже неможливе, якщо ваш автомобіль у відмінному стані.

Однак, не варто ризикувати автомобілем, проїжджаючи глибокі калюжі чи підтоплені ділянки доріг, особливо, якщо ви не за кермом високого позашляховика.

Неглибокі калюжі, глибиною до 10-15 см, автомобілі долають без труднощів. На працездатності автомобіля це не позначиться ніяк, адже промокнути можуть лише гальмівні колодки, диски, дно автомобіля.

Калюжі висотою як бордюр, справні автомобілі теж можуть подолати.

Читайте ще: дощу у Рівному 26 травня не прогнозують

Однак, якщо йдеться про глибокі калюжі (від 30 сантиметрів), то з’являється ризик заглохнути, через потрапляння води у вихлопну систему, або ще гірше - упіймати гідроудар, якщо вода потрапить у двигун.

Часто, автомобіль може заглохнути саме з першої причини. Водій намагається завести його з водою у двигуні. Як наслідок – авто ламається і потрібен капремонт.

Варто звертати увагу і на місце де ви залишаєте автомобіль. Наприклад, ми не радимо паркуватися на місцях поряд з каналізаційними решітками, де може накопичуватися вода. Не бажано залишати авто наприкінці спусків, куди вода стікає. Під час зливи, не варто залишати авто під деревами. Адже сильні вітри можуть обірвати гілки на ваш транспортний засіб.

Про це інформує Патрульна поліція рівнеснької області. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber