А все тому, що батьки, незважаючи на епідемію кору, яка триває вже другий рік, не спромоглися захистити своїх дітей від небезпечної інфекції.

 Спеціалісти ДУ «Рівне нський обласний лабораторний центр МОЗ України» провели аналіз щепленості проти кору дітей, які відвідують дитячі організовані колективи. Станом на 1 червня в області 11889 дітей не щеплені або не мають чергового щеплення проти кору. Серед них 10974 школярів та 915 дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подробиці смерті немовля від кору у Рівному

На сьогодні в області спостерігається прогнозоване зменшення захворюваності на кір, що пов’язане із канікулами у переважній більшості дитячих навчальних закладів. Однак з вересня, коли будуть формуватись організовані колективи, у разі продовження ігнорування законодавства щодо недопущення нещеплених дітей до освітніх закладів, захворюваність на кір знову зросте. Тому, всім батькам не вакцинованих дітей, наполегливо рекомендуємо під час літніх канікул якомога скоріше зробити щеплення проти кору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список ліків, які потрібно взяти у відпустку

За минулий тиждень на кір захворіло 48 мешканців Рівне нської області, серед них 28 дітей. Було госпіталізовано 17 хворих, з них 6 дітей. Наразі це найменша тижнева захворюваність в області з початку року. Впродовж тижня найбільше захворілих зареєстровано у м. Рівне (21 хворих) та у Рівне нському районі (10).

 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber