На території приватного будинку у Рівному знайшли десятки замучених собак. Деякі з них були покалічені, а деякі мертві. Власники будинку не йдуть на контакт ні з ким. Із журналістами не спілкуються, поліцію на територію не пускають. У дворі справжній смітник та гори непотребу. За словами сусідів, над тваринами знущаються. До будинку вдалось потрапити зоозахисникам. Від побаченого жахнулись.

Серед гір сміття та непотребу, у приватному будинку на вулиці Федьковича, що на Ювілейному - лають собаки.

Тут їх більше десятка, як дорослих так і цуценят. Тримають тварин у жахливих умовах, запевняють сусіди. Від чого деякі пси не виживають.

Вона навіть не хоче виходити. А собак там було одна вбита, а пару були... Ну як, коли голодні то, - говорить чоловік.

Від того, що тварини голодні вони й агресивні, запевняє Катерина Фриндер. Проживає жінка неподалік горе - сусідів. Каже, за здоров'я своїх дітей та родини, вона боїться. Адже замучені тварини уже кидались на людей.

Років уже три назад, вкусив дитину собака. І геть вирвав трохи шкіри. Приїжджала швидка, і забирала цю дитину. Якось так міцно взяла, - говорить Катерина.

Жінка додає, повз будинок з порожніми руками не ходять.

Як ідем, бо дітей завжди водимо до школи, в садок. То каміння, з собою берем. Бо вони спочатку так лежать, а потім можуть кинутися. Завжди такі щоб на поготові мати щось з собою.

Деякі пси бігають по засміченому подвір'ю, інші ж зачинені у будинку. Саме таку картину зафіксувала на мобільний телефон зоозахисниця, Інесса Шишкіна. Після чого жінка виклала відео до інтернет мережі. На кадрах видно, як посеред кімнати лежить мертвий хаскі, а поряд з ним покалічений алабай.

Дивіться ще"#Водутваринам" - чи популярний у Рівному цей челендж?

Жінка впевнена, частина тварин може бути викрадена. Тому відразу зателефонувала у поліцію. Їх до будинку господарі не впустили.

Патрульні, разом із заявником вирішили пройти на цю територію. Щоб з'ясувати, чи дійсно в такому стані перебувають тварини. Та в яких умовах їх тримають. Про те, на поріг вийшло дві особи жіночої статі, які сказали щоб ми покинули їх подвір'я, оскільки це є приватна власність . І попросили патрульних піти, - каже патрульний Микола Петльовський. 

Заяву від зоозахисниці, щодо жорстокого поводження з тваринами, передано у міський відділ поліції. Поки потрапити у будинок, правоохоронці не можуть бо не отримали дозвіл із суду. Таким чином допомогти собакам або ж забрати їх - наразі ніхто не може.  

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber