У Рівному тримісячне немовля померло від ускладнення кору. Цією хворобою занедужала мати, під час вагітності. Медики застерігають жінок, вакцинуватися перед тим, як планувати дитину.

Трагічний випадок у Рівному - померло тримісячне немовля, яке було заражене вірусом кору. Захворювання передалося від матері, яка занедужала на кір під час вагітності. Медики кажуть, дитина народилась передчасно і при народженні мала вроджений кір. Вірус уразив мозок та легені малюка. Додають, було вжито необхідних реанімаційних заходів, помітили позитивну динаміку розвитку дитини і планували навіть її виписати. Але згодом немовля почало судомити і його знову реанімували.

Дитина знову поступає в реанімаційне відділення з дихальними розладами з патологією центральної нервової системи. І з того моменту вона переведена до нас у відділення, дитина була у нас в дуже важкому стані. Не зважаючи ні на що, стан дитини просто погіршувався і 3 червня в 6:20 ранку констатували смерть дитини, - говорить лікар-анестезіолог РОДКЛ Оксана Марчевська.

Чи була матір вакцинована від кору - не пам'ятають, кажуть медики. Занедужала вона на 27-му місяці вагітності. Додають, хвороба не є причиною смерті. Кір є фоновим захворюванням, який уразив мозок та легені дитини. Закликають, при плануванні вагітності вакцинуватися. Більше того, ситуація із захворюванням на кір в Рівне нській області, не найкраща.

За останній тиждень в нас на кір захворіло 74 особи, з них 60 дітей. Впродовж тижня було госпіталізовано 25 хворих із них 14 дітей. Якщо проаналізувати, то захворюваність дещо зменшується. Ну але бачите такі випадки трапляються, навіть якщо захворюваність йде на спад, але всерівно випадки такі трапляються, - розповів завідувач відділу епіднагляду РОЛЦ Віктор Мороз.

З початку року це вже 13-та смерть від кору по Україні. А в Рівне нській області - 4-та. Медики наголошують, відповідно до нових змін - щеплення від кору безкоштовне для всього населення.

Щеплюється усе доросле населення яке немає щеплень, яке щеплене частково. Що таке частково - це тобто має одне щеплення або десь забули про якесь щеплення. Тобто ми щеплюємо усе доросле населення. Усі хто має бажання - будь ласка, - каже головний спеціаліст управління охорони здоров'я області Людмила Яценя.

Додає, людина повинна мати дві вакцини. Планово, це відбувається в 1 та 6 років. Однак третя вакцинація не є загрозою. До слова, щеплення не гарантує, що ви не захворієте на кір. Але перебіг хвороби буде значно легший.
 

Читайте ще: захворюваність на кір у Березнівському районі зростає

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber