Великоомелянська та Грушвицька ОТГ хочуть об’єднатися.

До Рівне нської ОДА звернулися представники Великоомелянської та Грушвицької сільських рад Рівне нського району. Люди просять внести зміни до перспективного плану. Згідно документу ці дві сільські ради входять до Дядьковицької ОТГ, яка утворилася минулоріч, але без цих територій. Тепер, після численних обговорень, вивчення думок, люди просять утворити одну громаду у форматі двох сільських рад.

Сільські голови Грушвицької та Великоомелянської сільських рад повідомили, що вже провели громадські слухання у селах, консультації та опитування людей. Пропонували різні варіанти об’єднань - до міста Рівного, до Дядьковицької ОТГ або ж стати самостійними. Переважна більшість висловилася утворити свою власну Великоомелянську громаду.

Читайте ще: петиція про зміну керівника стерилізаційного центру набрала необхідну кількість голосів

Після довготривалих обговорень члени робочої групи підтримали таке звернення, і надалі рекомендуватимуть обласній раді схвалити таку ініціативу. Подальше рішення – за обласними депутатами та Кабінетом міністрів, які мають затвердити такі зміни.

Нагадаємо, що згідно перспективного плану формування територій громад області передбачено утворення 66-ти ОТГ. Вже сформовано 35 громад, а це третина від усієї чисельності місцевих рад на початок об’єднання. В об’єднаних громадах проживає чверть населення області. ОТГ покривають третину території Рівне нщини.

У 31-ій об’єднаній громаді проведено перші місцеві вибори.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber