У зв’язку із пожежею на Рівненському міському сміттєзвалищі, Рівненським обласним лабораторним центром протягом 25 червня проводився моніторинг стану атмосферного повітря міста Рівного та сіл Великий Житин і Бармаки.

Забруднюючі речовини, що визначались: сірчистий ангідрид, діоксид азоту, аміак , фенол, формальдегід, сажа, сірководень та оксид вуглецю.

Перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій (ГДК с.д.) шкідливих речовин мали місце в районі Льонокомбінату (вул. Фабрична), а саме: формальдегіду – в 3,3 раза, фенолу – в 1,9 раза, сірчистого ангідриду – в 1,3 раза. В інших районах міста та прилеглих до полігону твердих побутових відходів сіл перевищень ГДК с.д. не фіксувалось.

Дивіться також: біля Рівного горить сміття: місто у диму

Відомо, що негативний вплив на людину при перевищенні середньодобових гранично допустимих концентрацій стається лише при тривалому впливі шкідливих домішок на організм (декілька місяців).

В умовах надзвичайних ситуацій, таких як пожежа, оцінка рівня безпеки для здоров’я населення (загроза гострих отруєнь, рефлекторних реакцій) проводиться за максимально разовими гранично допустимими концентраціями (ГДК м.р.), які в усіх точках, де проводились вимірювання не перевищували гігієнічних нормативів.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber