500 гривень за підтримку на президентських виборах лідерки ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко пропонують у Рівному та області невідомі.

Таку інформацію під час прес-конференції озвучила голова фракції ВО "Батьківщина" у Рівне нській міській раді Галина Кульчинська:

- До мене поступила заява від декількох рівнян, що 10 лютого їм на телефон надійшли дзвінки з питанням: чи підтримують вони “Новий курс Юлії Тимошенко”, а також чи збираються голосувати за неї і чи мають знайомих, які будуть її підтримувати. Якщо так, то надати ці списки людей і всі отримають по 500 гривень, - розповіла Галина Кульчинська.

У телефонній розмові невідомі представляються працівниками штабу Тимошенко. Забрати списки пропонують у них вдома, і там же здійснити розрахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині порушеннями на виборах займеться спеціальна група слідчих

Представники цієї політсили запевняють: це провокація опонентів. Додають, що подібні випадки зафіксували і в області. Там людям пропонують отримати кошти у регіональних партійних організаціях.

За словами Галини Кульчинської, у Рівному відомо про три таких випадки. Телефонують так звані “працівники штабу” як на стаціонарні телефони так і на мобільні. Дзвінки надходять з номерів 067 734 94 97 і 067 53 98 896

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уважність та відповідальність: як не втратити можливість голосувати на виборах

В управлінні національній поліції Рівне нщини по цьому факту розпочали перевірку.

- Ми профілактично намагалися вийти з ними на зв'язок з цими абонентами. Вони працюють в односторонньому, тобто вхідні дзвінки вони не приймають. Ми проаналізували ситуацію на території України і в ряді областей також були зафіксовані дані факти, також щодо пропозицій громадян працювати на цього кандидата. Зараз по цих матеріалах проводиться перевірка, - зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Рівне нській області Руслан Стрельбіцький.

За його словами, у подібних випадках потрібно зафіксувати номер, з якого телефонують, і повідомити його та короткий зміст розмови на номер 102

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори 2019: за кого і коли голосуватимемо?