Дотримуватися посту не так складно, якщо знати легкі та цікаві рецепти пісних страв. Є багато поживних і смачних страв, які підходять для пісних днів.

 Розсольник з грибами

Вам знадобиться: 300 г печериць (можна будь-які інші сушені гриби), 3-4 солоних огірка, 1 морква, 2 ст. ложки перлової крупи, 1\2 склянки огіркового розсолу, 3-4 картоплини, 1 цибулина, 2 ст. ложки томатної пасти, сіль, перець, спеції, зелень, 2-3 зубчики часнику.

Приготування: перловку залийте холодною водою на годину. У великій каструлі нагрійте воду, потім потрібно закинути в окріп нарізану соломкою картоплю, гриби, моркву і перловку. Коли крупа і овочі зваряться, додати огірки, натерті на крупній тертці. На сковороді підсмажити кубики цибулі, в кінці додати томат-пасту. Зажарку з цибулі перекласти в каструлю з супом, влити розсіл, проварити на повільному вогні. В кінці приготування додати сіль, перець, спеції, подрібнений часник і зелень.

Три швидкі рецепти з листкового тіста

Рагу з гарбуза з грибами

Вам знадобиться: 500 г гарбуза, 300 г печериць, 1 морква, 1 цибулина, сіль, перець, спеції за смаком.

Приготування: шматочки гарбуза протушкувати в невеликій кількості рослинного масла 10-15 хвилин, приправити сіллю і перцем, додати нарізані соломкою цибулю, моркву і гриби і тушкувати на слабкому вогні ще 15 хвилин. Готову страву посипати свіжою зеленню.

ТОП-5 пісних перших страв для всієї родини

Шоколадні тістечка з корицею і горіхами 

Вам знадобиться для тіста: 1 стакан води, 1 склянка цукру, 1 склянка рослинного масла, 2 склянки борошна, 3 чайні ложки какао, 4 столові ложки варення, 1 чайна ложка розпушувача, 1 склянка подрібнених горіхів, кориця, сіль. Цукрова пудра - для присипки готових тістечок.

Приготування: приготуйте тісто і викладіть у форму для випічки, змащену олією. Випікайте близько години в духовці при температурі близько 180 ° С. Корж остудіть, наріжте на порції, присипте цукровою пудрою.

10 кращих начинок для пиріжків на швидку руку