Без англійської мови сьогодні нікуди. Тим більше, що існують способи безкоштовно вивчати мову, а саме ряд сайтів.

 Duolingo

На сайті або в мобільному додатку ти самостійно можеш вирахувати рівень знання мови і отримувати уроки, виходячи з цього. Кожен урок дає тобі призи і бонуси, в навчанні використовуються прості і потрібні фрази, а в змагання зі знання мови можна запрошувати друзів.

LearnEnglish

На цьому сайті можна самостійно вибрати спосіб вивчення англійської: граматика, розмовна, ігровий, діловий. Доступні ігри, серіали, фільми і уроки англійською.

Busuu

Ігрова форма вивчення мови: з картинками і тестами. Багато рівнів, від легких до важких, і цікава подача підійдуть навіть для маленьких дітей, але стануть в нагоді і дорослим.

FluentU

Кажуть, швидше за все люди вчаться в іншій країні, тому що оточення і телебачення суцільно англійською. З оточенням тут тобі не допоможуть, а ось відмінну добірку кліпів, фільмів і серіалів англійською ти знайдеш тут.

Real-english

Сайт з відеоуроками, іграми, піснями та іншими вправами, які допомагають запам'ятовувати мову і вимову не в формі нудних правил, а в форматі реального часу.

BBC Languages

Англійська для тих, хто вирішив вчити її з нуля. Уроки по лексиці, граматиці, транскрипції, вимові і всьому іншому, чого так не вистачає новачкам на мовних сайтах.

LinguaLeo

Сайт, де кожен отримує віртуальне левенятко і годує його своїми досягненнями у вивченні мови. Крім веселощів тут є багато корисних сервісів на зразок вибору мети навчання і створення власних словників.

Situational English

Цей сайт допомагає вивчити мову за допомогою тих чи інших ситуацій, які можуть стати в нагоді в звичайному житті, при діловому спілкуванні або в подорожі.

4 книги, які допоможуть змінити погляди на життя

Як перестати нервувати через проблеми і навчитися легко їх вирішувати