фото ілюстративне
На дільницю Рівненщини прийшло повідомлення виключити виборця зі списку виборців.

До дільничної виборчої комісії №560346 (м. Здолбунів, вул. Шкільна, 40) надійшло повідомлення органу ведення Державного реєстру виборців щодо виключення одного виборця зі списку виборців, який був включений два рази.Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

До теми: Порушення, які вже встигли зафіксувати на Рівне нщині під час виборів  

Зокрема, у повідомленні йдеться: «Дільнична виборча комісія, до якої надійшло повідомлення органу ведення Державного реєстру виборців про виявлення кратного включення виборця до списку виборців, зобов’язана виключити такого виборця/ таких виборців зі списку виборців на цій виборчій дільниці».

«Повідомлення принесли з Державного реєстру. Комісія виключить з основного списку виборців людину, тому що вона буде голосувати на спецдільниці №560400. І у наших списках на одну людину стає менше. Тобто, тепер у нас 1967 виборців», – прокоментувала голова дільничної виборчої комісії Вікторія Янко.

Відповідно до ч. 2 ст. 3 Закону України «Про вибори Президента України» кожний громадянин України на виборах Президента України має один голос. Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців. Виборець реалізує своє право голосу під час виборів у порядку, встановленому цим Законом.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber