фото ілюстративне
Період розмитнення автомобілів на європейських номерах пропонують продовжити ще на півроку.

Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді. З 24 травня 2019 року за керування на такому автомобілі передбачені штрафи до 170 тисяч гривень. Втім у законопроекті пропонується відтермінувати введення в дію таких штрафів. 

"Ухвалення законопроекту дозволить зменшити вартість транспортних засобів, створить правові та економічні умови для реєстрації раніше ввезених на митну територію України автомобілів на іноземній реєстрації, та, як наслідок, знизить рівень соціальної напруги щодо цього питання", – йдеться у пояснювальній записці законопроекту.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року, після тривалих протестів "євробляхерів" Верховна Рада схвалила зміни до законодавства. Вони дозволили розмитнювати старі авто, які не відповідали екологічному стандарту Євро-5, та передбачили пільговий період розмитнення на 90 днів, тобто до 22 лютого 2019 року. 

Читайте також: Рівнянин просить облаштувати перехрестя у місті 

А от після закінчення такого пільгового періоду діє загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку. Розмитнити авто на єврономерах можна буде до 23 травня цього року. Після цього і вступають в дію штрафи, які депутати пропонують відтермінувати. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber