Цьогоріч минає 75 років з часу бою Української повстанської армії під Гурбами.

 Уже традиційно меморіальні заходи відбудуться на третій день Великодня і вперше вшанування пройде на державному рівні.

Так, о 9 годині в головному храмі Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських Могилах відбудеться Божественна літургія.

Після цього, о 12 годині, біля пантеону Героїв Гурбенської битви пройде панахида.

О 12.30 запланована офіційна частина, зокрема, церемонія покладання гірлянд та квітів до колони Божої Матері та крипт Пантеону.

А з 13 години розпочнеться фестиваль національної звитяги «Гурбифест». У ньому візьмуть участь військовий оркестр ОК «Захід», творчі та аматорські колективи. Гостем дійства буде український гурт «Тінь сонця».

Під час фестивалю діятиме локація «Патріотичний музей», розповсюджуватимуться буклети, а бажаючі зможуть придбати сувенірну продукцію та книги. Гіди та екскурсоводи проведуть екскурсії.

Дивіться ще: "Розстрілювали два дні": у Дубно перепоховають рештки жертв НКВС (ВІДЕО)

Гостей частуватимуть кулішем та іншими традиційними ставами.

Потому відбудеться нагородження переможців та учасників конкурсу «Писанкові барви Здолбунівщини».

Місце проведення заходу: Урочище Гурби, Пантеон Слави Героїв Гурбенського бою, Свято-Воскресенський чоловічий монастир (Будеразька сільська рада,Здолбунівський район).

Нагадаємо, 75 років тому, з 21 по 25 квітня 1944 року у триденному запеклому бою 30-ти тисячній Червоній армії та НКВС не вдалося знищити близько 5 тисяч українських повстанців. Ця найбільша битва в історії УПАвідбулася урочищі Гурби, що на Здолбунівщині.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber