2 травня з'явилась адміністративна відповідальність за незаконне використання поліцейської символіки.

Сьогодні, 2 травня, набув чинності закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо використання найменування та ознак приналежності до Національної поліції України". Він був прийнятий 2 листопада 2018 року.

Згідно із законом, незаконне використання символіки Нацполіції фізичною особою спричиняє накладення штрафу до 34 000 грн. За незаконне використання символіки Нацполіції органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами, фізичними особами – підприємцями, а також громадськими об'єднаннями буде стягнуто до 51 000 грн.

Читайте також: Жителька Рівне нщини погрожувала підірвати автовокзал у Луцьку 

За повторне порушення цього закону з громадян і фізосіб будуть стягувати від 3000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000 – 68 000 грн), із фізичних осіб – підприємців та посадовців – від 4000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів (68 000 – 85 000 грн).

Ознаки належності до поліції – це символіка поліції, уніформа поліцейських, спеціальні звання, відомчі відзнаки, спеціальний жетон і службове посвідчення поліцейського. Заборонено використовувати офіційну поліцейську символіку на одязі, транспорті, будівлях або на бланках документів.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber