Нові ракетні удари по Україні 11 жовтня. Російські окупанти знову атакували Україну ракетами і іранськими безпілотниками-камікадзе. У вівторок під ударами опинилися Львівщина, Запоріжжя, Дніпропетровщина, Київщина, Хмельниччина та південь країни. Рівненську область ворог теж атакував. Подробиці далі.

Майже на всій території України зранку у вівторок була оголошена повітряна тривога. Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила українців про високу ймовірність ракетних ударів по території України протягом дня.

Ще перед масштабною тривогою, о 07:39, вибухи пролунали на Вінниччині. Голова ОВА Сергій Борзов повідомив, що ворог вдарив по Ладижинській ТЕС. Для цього він використав 2 дрони-камікадзе "Шахід-136".

Перші вибухи у Запоріжжі пролунали ще о 6 годині ранку. За даними ОВА, ворог запустив 12 ракет "С-300". Влучання були в об'єкти інфраструктури. Згодом стало відомо, що смертоносні снаряди влучили по закладу освіти, амбулаторії та житлових будинках. 2 ракети атакували автосалон, через це загинув охоронець.

О 09:31 з'явилася інформація про вибухи на Рівненщині. Через 2 години очільник ОВА Віталій Коваль повідомив, що в Рівненському районі збили 1 ракету.

В Одеській області ППО знищила 3 російські ракети. У Хмельницькій області також добре відпрацювали сили ППО. Вони збили ворожий дрон-камікадзе Shahed-136. Після 12 години ранку звуки вибухів почули вже мешканці Львова.

За даними Повітряних сил, росіяни атакували Україну високоточною зброєю. З 7 години ранку вони почали запуск стратегічної авіації з Каспійського моря. На разі відомо про збиття 18 ракет, а також ворожих БпЛА і дронів-камікадзе. До нищення російських смертоносних снарядів залучили авіацію, зенітні ракетні війська, а також мобільні вогневі групи Повітряних сил.

 Читайте також: Рекомендації зі збереження заряду смартфона