Верес збанкрутував? Днями у публічному просторі з'явилась інформація про нібито банкрУтство рівненського футбольного клубу "Верес". Відповідне провадження відкрив Господарський суд Рівненської області. Заяву подала фірма - генеральний підрядник будівництва тренувальної бази «Вереса». Що це означає та як коментує ситуацію Президент клубу - дізнавався Ілля Томашевський.

Іван Надєїн - Президент футбольного клубу "Верес" проводить пряму трансляцію із спонсорами Народної команди, де відповідає на кричущі питання. Далі розмова із журналістами - основне питання, що цікавить усіх - імовірне банкротство "Вереса". Днями суд відкрив відповідне провадження.

Таку заяву подало товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна фірма Базиспромбуд". У липні 2021 року на офіційних ресурсах Верес повідомляв, що "Базиспромбуд" вибрали генпідрядником для будівництва футбольних полів зі штучним та натуральним покриттям на тренувальній базі, яку частково звели на вулиці Захисників Маріуполя. Ми хотіли, зв'язатися із представниками цієї фірми. Однак на жодні телефонні дзвінки вони не відповідають. В той же час свою офіційну позицію з цього приводу озвучив Іван Надєїн.

За словами Івана Надєїна ситуація виникла через те, що "Верес" досі не заплатив фірмі підряднику. Із загального боргу в орієнтовно 100 мільйонів, половина відноситься до будівництва бази.

Цікавим фактом і є те, що в день коли стало відомо про імовірну заборгованість - Верес опублікував відео із відомим рівненським забудовником Юрієм Фалко, який є членом наглядової ради "Вереса". Тож Фалко у цьому відео розповідає про розбудову бази, нові поля та розвиток інфраструктури. Усе це попри заборгованість перед підрядником.

Що ж стосовно банкротства то Іван Надєїн каже, що вони це питання врегулюють. Однак, як поки не розголошує.

За словами Надєїна така ситуація виникла через те, що більшість українських футбольних клубів є збитковими. А Верес лише планує у майбутньому стати самоокупними.

 

Читайте також: На Рівненщині ювенальні поліцейські продовжують проводити профілактичні заходи