Фолієва кислота - вітамін групи В, який допомагає відновити ДНК і виробляє еритроцити в організмі. Це водорозчинний вітамін, який швидко виводиться разом з сечею, не затримуючись в організмі, тому її запаси повинні поступово поповнюватися. Інакше незабаром організм буде відчувати її дефіцит, що негативно позначиться в цілому на здоров'я, імунітет і загалом настрої.

Зрозуміти, що організм відчуває дефіцит фолієвої кислоти можна за наступними симптомам


1.Поява виразок у роті . Як правило, супроводжують ці симптоми анемія.
2. Втрата смаку до їжі.
3. Шлунково-кишкові хвороби.
4. Слабість, блідість. Через брак еритроцитів, виробляти які допомагає фолієва кислота, з'являється анемія, яка веде до втоми і блідому кольору шкіри.
5. Задишка і запаморочення. Іноді вони можуть супроводжуватися непритомністю.
6. Відсутність концентрації уваги, неуважність і забудькуватість, дратівливість.
7. Боль в м'язах, ногах, мігрень.


Для того щоб вирішити проблему нестачі фолієвої кислоти просто поміняйте свій раціон. Їжте більше темно-зелених овочів, наприклад, брокколі, брюссельську капусту і спаржу, цитрусові, корисні каші. Також фолієва кислота представлена в лікарських препаратах у вигляді таблеток. Курс і дозування можна обговорити з лікарем.


Фолієва кислота - необхідний компонент при формуванні нового життя, розвитку спинного мозку дитини, тому вона в обов'язковому порядку призначається жінкам на ранніх термінах вагітності. Але і в старшому віці це найважливіша складова нашого здоров'я.Не ігноруйте сигнали, які подає ваш організм. Негайно приймайте всіх належних заходів, що відновити і зміцнити свій організм і імунітет.