У Рівному люди живуть на гаражах. У прямому сенсі цього слова. Кілька десятків рівнян облаштували собі житло над своїми гаражними приміщеннями. Надбудували кімнати, балкони, повисаджували квіти. Підведені на території і комунікації. Як виглядають забудови і де вони є, дивіться далі.

Рівне . Вулиця Курчатова. Тут знаходиться 85 гаражів. А над ними зведені житлові приміщення.

Збудовані балкони, на них супутникові антени. У декого на вікнах є вазони з квітами. Помітно, що хтось вже давно тут обжився, а деякі власники гаражів тільки будуються.

Голова гаражного кооперативу Микола Турчик у телефонній розмові повідомив, що родини тут не живуть. У кімнатах відпочинку інколи ночують власники гаражів, або ж здають помешкання студентам. Ніякої економії у сплаті комуналки, мовляв, немає. Тарифи як і скрізь. Люди просто боргують. Через це на території кооперативу нещодавно відключили світло.

Читайте також: Рівне нська поліцейська потребує допомоги на лікування 

Більшість місцевих мешканців неговіркі. Двері не відчиняли, або ж відмовлялись від коментарів.

Чоловік, який не захотів називати своє ім'я каже, має тут гараж, інколи ночує. А дехто з людей і справді живе на території коооперативу, але не через хороше життя.

В управлінні державного архітектурно - будівельного контролю кажуть, по факту люди можуть жити у приміщенні над гаражом, але зареєструвати самобуд неможливо.

Такої ж думки і юристи.

Попри це, місцеві мешканці швидше за все свої самобуди над гаражами не покинуть. Будівництво нових триває. Дане місце вже охрестили як фавели Рівного. Тобто масив з високою щільністю спонтанної забудови.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber