Гуманність, сучасність та головне за правилами. Саме так пропонують діяти активісти, аби врегулювати у Рівному проблему з безпритульними тваринами. Для цього в обласний центр приїхали представники відразу двох комунальних підприємств - зі Львова та Луцька.

За словами очільниці львівського КП "Лев", до 2003 року в місті підприємство було чимось схожим на утилізаційний цех. З 2014 року навпаки - собаки тут накопичувалися, збиралися, а отже зараджали одна одну хворобами та навіть з'їдали одна одну через брак фінансування. Врешті, ситуація дійшла межі, тож у 2015 році підхід змінили. Місто, влада, активісти та керівництво КП сіли за стіл переговорів та прийняли програму регулювання чисельності безпритульних тварин на 2015-2020 роки.

Унікальність нашої програми в тому, що ми відловлюємо, стерилізуємо і ПРИЛАШТОВУЄМО наших тварин. У місце відлову відпускаємо в крайньому випадку. В результаті за минулий рік вдалося прилаштувати 80% відловлених собак: 515 з 638.

На реалізацію цієї програми у 2018 році пішло 3 мільйони гривень, на 2019 заплановано 3,2 мільйони гривень.


Як розповіла представниця луцького "Ласка", у місті керуються правилом: у дружби немає породи. Саме на це, прилаштування у родини безпорадних тварин, і спрямована основна робота.

У нашому ж місті наголошують: хочуть використати ще й сучасні технології. Як іще збираються змінювати систему в Рівному - дивіться завтра у Новинах Рівного.

До теми: у Рівному вирішуватимуть, як зменшити кількість безпритульних тварин

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber