Фото ілюстративне
Виборчі дільниці, повні людей поважних, часто навіть пенсійного віку - ніби норма для українських реалій. Та й тут ситуація досить сумна, адже явка щоразу менша - заледве 60 відсотків, ще гірше з виборами парламентськими. Тож українські технологи пішли шляхом іноземних колег й створюють численні ролики із закликами прийти голосувати. Спрямовані вони на тих, хто до дільниць здебільшого не доходить. Чому молодь не ходить голосувати, з'ясовували наші журналісти.

Такий соціальний ролик активно шириться у мережі. Користувачі коментують - це таки правда. Молодь не голосує. Соціологи кажуть - попередні виборчої кампанії є яскравим цьому підтвердженням. Голосувати йдуть люди старші, виважені й соціально активні.

Психологи переконують: сучасна молодь не завжди сприймає спосіб голосування - прихід на дільницю, голосування у кабінці - це час, який не всі готові виділяти у епоху цифрових технологій. Окрім того сучасна молодь більш інтернаціональна, тож питання українського вибору для неї не настільки актуальне.

Дивіться ще: до чого рівнянам готуватися під час виборів? (ВІДЕО)

Низька явка та пасивність молоді на виборах - це проблема не лише України. З подібним зіткнулися й американці. Саме цим пов'язують велику кількість мотиваційних роликів, які ширяться у мережі.

Нагадаємо, 31 березня Україна обиратиме шостого Президента.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber