Фото ілюстративне
Північна об’їзна Рівного дозволить звільнити місто від транзитних автомобілів.

Нещодавно служба автомобільних доріг в Рівне нській області оголосила тендер на будівництво абсолютно нової дороги в рамках проекту, який називається "Північний обхід міста Рівне ".

- Це те над чим дорожники області бились ще з часів Радянського союзу, те, що планувалось зробити ще в 70-тих роках. От тільки тепер ми підійшли до реалізації цього проекту, - каже помічник директора ДП «Рівне нський облавтодор» Дмитро Леонтіюк.

Про такі плани дорожники розповіли в ефірі програми "Без цензури" на "Рівне 1".

ПОВНЕ ВІДЕО ПРОГРАМИ ДИВІТЬСЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Це колосальний проект для міста, переконаний заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Рівне нській області Михайло Федорук.

- Всі розуміють, що Рівне треба розвантажити. Те, що було збудоване у 89-90 роках сьогодні відновлено. Сьогодні ж ми говоримо про 6 кілометрів абсолютно нового будівництва від дороги Н-25 (Рівне - Сарни) до Азоту, - каже Михайло Федорук.

Тендер було оголошено 31 травня цього року. Сума його - понад 800 мільйонів гривень.

Зараз із автодороги Київ-Чоп вантажівки, наприклад, в сторону Луцька можуть проїхати тільки через Рівне - вулицею Будівельників, Макарова чи Млинівською. Весь транспорт, який рухається зі сторони Сарн на Луцьк - теж їде через Рівне . Це в тому числі вантажівки та великогабаритний транспорт, який псує екологію, дороги міста та впливає на пропускну спроможність вулиць. Тому від автодороги Рівне - Сарни буде збудований місток, який сполучить цю дорогу з Луцькою трасою, що дасть можливість транспорт з дороги Київ - Чоп через малу об'їзну і Житинське кільце пускати в обхід міста Рівне , акцентує Дмитро Леонтіюк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорогу до Білого озера нарешті відремонтують (ВІДЕО)

Такі заходи, кажуть дорожники, дозволять прибрати з міста 7-12 тисяч автомобілів на добу транзитного транспорту.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber