Звичайне лікування H.pylori зазвичай включає антибіотики для знищення бактерій, а також кислотні відновники, такі як лансопразол, омепразол, пантопразол або езомепразол, якщо пацієнт має справу з симптомами печії або виразки.

8 природних засобів для лікування H. pylori

1. Чорненасіння


Згідно з дослідженням 2010 року, пацієнти, які отримували 2 г чорного насіння щодня разом з омепразолом (блокатором кислоти), мали кращі результати, ніж стандартна «потрійна терапія» блокатора кислоти + два різних антибіотика.

2. Проростки брокколі
Дослідження, опубліковане в «травних захворюваннях і науках», показало, що 78% учасників, які їли паростки брокколі два рази в день протягом тижня, підтвердили негативний результат для H.pylori в кінці дослідження.

3. Зелений чай 


У дослідженнях in vitro було виявлено «глибокі ефекти зростання зеленого чаю проти Helicobacter і, що важливо, показано, що вживання зеленого чаю може запобігти запалення слизової оболонки шлунка при вживанні до контакту з інфекцією Helicobacter».

4. Часник
Споживання часнику на регулярній основі допомагає вбити бактерії H.pylori. Дослідження, проведене в 2016 році, показало, що ті, хто вживає близько 3 грамів часнику на обід і вечерю, мали помітне скорочення бактерій Helicobacter pylori.

5. Прополіс
Було науково доведено, що прополіс містить понад 300 природних сполук, таких як sequiterpene quinines, стероїди, кумарини, фенольні альдегіди і амінокислоти, які пригнічують ріст бактерій H.pylori.

6. Трави


Показано, що екстракти Agpimonia eupatoria, Salvia officinalis (Sage), Hydrastis canadensis (Goldenseal) і Filipendula ulmaria (Meadowsweet) інгібують зростання бактерій Helicobacter pylori.

7. Зменшіть стрес
Стрес погіршує симптоми! Крім того, люди з високим рівнем стресу і занепокоєння показали більш низьке імунне функціонування і більш високі показники інфекцій H.pylori і запалення шлунка ,виразок шлунка.