У спільноті зоозахисників в одній із соціальних мереж рівненські поліцейські виявили допис про мертвих собак у будинку села Миротин.

Під час перевірки правоохоронці встановили власницю вказаного помешкання. 65-річна жителька сусіднього села пояснила, що мала намір продати хату 19-річній рівнянці. Та залишила завдаток і вже кілька місяців господарює в оселі.

Сусіди почали телефонувати до жінки та скаржитися на велику кількість собак, які постійно гавкають та кидаються на свійську птицю.

Разом із власницею житла вчора, 16 квітня, слідчо-оперативна група виїхала у село Миротин.

Сімох мертвих цуценят поліцейські виявили в одному із господарських приміщень на подвір'ї. За попереднім оглядом жодних тілесних ушкоджень чи ознак знущань над тваринами не зафіксовано.

Натомість у будинку був суцільний безлад: екскременти, їжа та понищені меблі. Ймовірно, тварин зачиняли всередині та не випускали на вулицю. Крім того, ще близько десятка псів бігали навколо обійстя.

Читайте також: поліція встановлює осіб, які викинули хліб на Радивилівщині (ФОТО)

Нова орендарка на місці події була відсутня та на дзвінки не відповідала.

Правоохоронці встановлюють місце перебування 19-річної рівнянки та всі обставини інциденту. Для з’ясування остаточної причини загибелі собак залучатимуться фахівці санепідемслужби. За результатами перевірки прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber