Храм Рождества Божої Матері у селі Нова Мощаниця
Перехід церковної громади села Нова Мощаниця з УПЦ МП в ПЦУ відбувся на початку березня. Проте, здається, задоволені результатом не всі. Адже за кілька днів після того у мережі з'явилися відео захоплення храму.

Історія із переходом церковної громади села Нова Мощаниця розпочалася іще 2 березня. Тоді місцеві вперше провели службу як прихожани Православної церкви України. Відслужили і зачинили, але на цьому вечір не скінчився.

Офіційно цю ж інформацію підтвердили на сайті Рівне нської єпархії УПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний конфлікт на Рівне нщині : як селяни храм ділили?

Але люди таки відстояли своє право, тож вже наступного дня служба знову правилась українською.

Та вже ввечері того ж дня у просторах мережі Facebook з'явилася інша точка зору на всі ці події:

А ще за два дні оприлюднили і відео боротьби за храм із криками, штовханиною та втратою свідомості:

За словами дописувачки Оксани Пилипчук, добровільністю у переході і не пахло. А храм у Новій Мощаниці насправді захопили.

- Так, дійсно, минулої суботи в селі Нова Мощаниця відбулось захоплення храму, - підтвердив голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук. - Ким? Громадою! А в кого захопили? Та самі в себе! От храм належить громаді, а вони взяли і самі в себе його захопили. 2 лютого в Новій Мощаниці відбулися парафіяльні збори місцевої релігійної громади, участь в яких взяло 114 чоловік, з них 113 прийняли рішення приєднатися до єдиної помісної канонічної православної церкви України. Оскільки місцевий священик отець Ігор вирішив не бути разом з громадою, а лишитися в лоні Москвського патріархату, громада просто зайшла в свій храм, який їй належить, і почала правити служби в своєму храмі українською мовою.

За словами Сергія Кондрачука, у цій парафії тимчасово працює інший священик, згодом єпархія повинна призначити сюди священика на постійну основу.

Редакція Rivne1.tv й надалі стежитиме за розвитком подій навколо храму у Новій Мощаниці.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber