На Рівненських водоймах небезпечно. Про це наголошують рятувальники. Вони кажуть, попри те, що товщина льоду 7 сантиметрів, однак на кризі небезпечно. Радять рибалкам не виходити на лід, адже він не міцний. Температура повітря низька, а отже крига тане просто на очах. Більше про це далі у сюжеті.

Попри попередження рятувальників Олександр рибалить на озері Басів Кут. Чоловік частенько виходить на лід. Каже, його не лякає відлига. Переконаний, що крига міцна.

Рибалка хизується виловом. Каже, на кризі вже три години. Провалитися не боїться. Мотузки, яка обов'язково повинна бути з рибалкою - не має.

Дбати про власну безпеку на льоду обов'язково повинен кожен рибалка, кажуть рятувальники. Та часто люди нехтують цими правилами. А ще виходять на лід, коли його товщина менше 7 сантиметрів.

Минулого року за осінньо-зимовий період на Рівне нщині втопилося 3-є рибалок.

Якщо ви провалилися під лід, потрібно не панікувати, уникати занурення з головою. Варто широко розставити руки, вчепитися за лід та намагатися виповзти на неї.

Дотримуватись правил безпеки - головне - кажуть рятувальники. А ще потрібно прислуховуватись до порад фахівців і не йти на лід, коли не можна. А ще краще взяти чаю, а не алкогольний напій. Це зігріє та не відбере життя.  

Дивіться також: 

У Рівному рік чекають на реалізацію проекту про встановлення світлофора [ВІДЕО]

Як жити 9 місяців без даху у будинку? [ВІДЕО]