В минулому році в області створили 22 інклюзивно-ресурсні центри.

Заклади вже надають навчальні та терапевтичні послуги дітям з особливими освітніми потребами у Дубровицькому, Радивилівському, Сарненському, Зарічненському, Гощанському, Здолбунівському, Рівне нському, Дубенському, Корецькому, Острозькому, Костопільському, Рокитнівському, Березнівсьокму районах та в обласному центрі.

Ще 11 запрацює цьогоріч.

До слова, інклюзивно-ресурсний центр у Сарнах – поки єдиний навчальний заклад в Україні, де в реабілітації практикують інноваційний метод каністерапію – тактильний контакт з тваринами.

Загалом на Рівне нщині інклюзивне навчання організовано у 225 школах, де функціонує 462 навчальні класи, де навчається 582 дитини з особливими освітніми потребами. За чотири останні роки кількість учнів, охоплених інклюзивним навчанням, збільшилося до півтисячі.

Читайте ще: сто тисяч посмішок: у Рівному лікарняний клоун потребує допомоги

З ними працюють логопеди, сурдопедагоги, олігофренопедагоги, вчителі лікувальної фізкультури та психологи. Усі центри оснащені предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням.

Для супроводу дітей введено 283 посади асистентів вчителів. А це у 6 разів більше, ніж у попередньому навчальному році.

Нагадаємо, головні завдання ІРЦ − проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку, надання кваліфікованого супроводу при роботі з дитиною.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber