Радивилівський районний суд Рівненської області вперше виніс покарання за булінг у школі після прийняття нового закону.

Так, суддя Радивилівського суду розглянув адміністративну справу, матеріали якої надійшли від Радивилівського відділення поліції.

Зазначається, що першокласник під час навчання систематично вчиняв цькування своїх однокласників. Зокрема, декілька разів вчиняв фізичне та психологічне насильство відносно інших дітей.

Батьки кривдника повністю визнали вину сина. Окрім того додали, що вже звернулись до психологів, які встановили психологічні проблеми та встановили лікування. Також, батьки булера зазначили, що перевели сина до іншої школи, де хлопчику подобається навчатись. Звідти ж скарг на його поведінку — немає.

Враховуючи все вищесказане суд постановив, що дане правопорушення не становить великої суспільної шкоди, не завдало збитків державним або суспільним інтересам або безпосередньо громадянам і є малозначним.

Батьків хлопчика від адміністративної відповідальності звільнили, обмежившись усним зауваження, а провадження по справі закрити.

Читайте ще: новий закон: одягнув форму поліцейського — плати штраф

Нагадаємо, з 19 січня 2019 року в Україні почав діяти новий Закон про цькування і введено поняття "булінг", якого в українському законодавстві раніше не було.

Нова стаття закону передбачає адміністративну відповідальність за булінг – це штраф або громадські роботи. Якщо порушення було зафіксовано вперше, то штраф становить від 850 до 1 700 гривень. Якщо воно повторюється впродовж року або здійснювалось групою людей – від 1 700 до 3 400 гривень.

У разі, якщо порушення здійснила малолітня особа (діти до 16 років), штраф накладають на батьків або опікунів.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber