фото ілюстративне
З 1 по 8 травня Рівненський рибоохоронний патруль задокументував 26 правопорушень природоохоронного законодавства.

Так, було складено два протоколи за грубі порушення: рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову, 22 - за порушення правил рибальства та один - за збут водних біоресурсів без відповідних документів. Окрім цього, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно якого конфісковано 4 ліскових сіток.

"За даний період у порушників вилучено понад 4 кг риби та дві ліскові сітки. Накладено штрафів на суму 1 904 грн", - повідомили у відомстві.

Найбільшу кількість порушень зафіксовано у Демидівському районі. Тут було складено вісім протоколів.

Читайте також: Поліцейські встановлюють обставини поранення костопільчанина 

Так, 3 травня під час здійснення контролю за незаконною реалізацією водних біоресурсів рейдовою групою було проведено перевірку ринків Демидівського району Рівне нської області. В результаті огляду на центральному ринку смт. Демидівка було виявлено особу, яка здійснювала продаж карася, масою понад 4 кг. На момент затримання у порушниці був відсутній документ, який підтверджував законність придбання та сертифікат якості зазначеного виду риби. 

8 травня в ході рибоохоронної роботи на березі водойми, поблизу с. Рубче Рівне нського району, було виявлено порушника. Чоловік мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими колючим знаряддям лову – "осторга". Проте, завдяки оперативності рибоохоронного патруля громадянин не встиг завдати шкоди рибному господарству. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber