фото ілюстраційне
Про декілька порушень у Рівненському районі повідомляють у "Комітеті виборців України".

У селі Мізоч Здолбунівського району на дільницю в селищній раді прийшла старша жінка, пожалілася, що погано бачить і потребує допомоги. На прохання члена ДВК, з нею в кабінку зайшов спостерігач. Однак це порушення. Адже в такому випадку допомогти має право лише інший виборець. Не можуть це робити ані офіційні спостерігачі, ані члени виборчих комісій, ані довірені особи від кандидатів. (ТВО 154, дільниця 560357).

У селі Мізоч Здолбунівського району спостерігач Комітету виборців України став свідком ситуації, коли до виборця, який вийшов з виборчої дільниці після голосування в будинку культури, підійшов невідомий. Він хотів дізнатися прізвище кандидата, за якого цей виборець проголосував, ніби-то для опитування. Але не мав ані анкети, ані підтверджуючого документа від організації, яка проводить дослідження. Тому виборець відмовився надавати таку інформацію. (ТВО 154, дільниця 560358).

Читайте ще: Як голосують виборці у Рівне нському районі (ФОТО/ВІДЕО)

У Рівне нській обласній громадській організації "Комітет виборців України" повідомляють, що на всіх дільницях Рівне нської області, де встигли побувати їх спостерігачі, підготовче засідання розпочалось у встановлений строк. Були допущені офіційні спостерігачі та інші особи, які мають право бути присутніми без дозволу і запрошення. ДВК Рівне нщини змогли розпочати голосування у встановлений законом строк – з 8:00. Значних черг на дільницях Рівне нщини зранку спостерігачі організації не зафіксували.

Читайте ще: Виборчі дільниці на Рівне нщині розпочали свою роботу без порушень

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber