Фото ілюстративне
Минулої доби до поліції області надійшло три повідомлення про порушення виборчого законодавства, одне із яких кваліфіковано як кримінальне правопорушення.

 Учора, 13 лютого, до поліції звернувся 58-річний житель села Великі Селища Березнівського району, що напередодні до нього зателефонувала невідома та представилась представником одного з кандидатів у президенти. Жінка за грошову винагороду запропонувала надати списки виборців із числа місцевих жителів, які проголосують за вказаного кандидата та отримають за це по 500 грн кожен, а у разі перемоги ці ж особи отримають іще додатково по 250 грн.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця).

Крім того, вчора надійшло повідомлення про порушення розміщення передвиборчої агітації на вулиці Бєлгородська у місті Сарни. Зокрема, на електроопорі був прикрипілений плакат із передвиборчою агітацією від кандидата у президенти. На агітаційній продукції вказувалися усі відповідні реквізити, але порушено порядок її розміщення. Поліцейські встановили особу порушника, яким виявився 20-річний місцевий мешканець. На нього склали адмінпротокол за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях.

Також поліцейські Костополя перевіряють факт збирання адрес та контактних даних виборців осередком однієї з політичних партій для використання у подальшому їхніх голосів за гроші під час голосування.

Загалом на Рівне нщині на розгляд суду скеровано 20 адміністративних матеріалів за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

 Читайте ще: 

Аброськін: у Рівному затримали лідера злочинного угруповання, яке діє на території області з 2011 року
На Рівне нщині засудили екс-начальника виправної установи