Громади візьмуть участь в європейському проекті "Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах" Програми "U-LEAD з Європою"

Участь в ініціативі візьмуть Боремельська, Миляцька, Немовицька, Привільненська та Смизька ОТГ. Їх відібрали разом з 30-ма іншими з шести областей України

Проект впроваджується спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща.

В рамках ініціативи в ОТГ розроблять місцеві плани безпеки за допомогою міжнародних та національних експертів, керівників громад підготують до управління системою порятунку, навчать ефективно реагувати на надзвичайні події, допоможуть у створенні добровільних пожежних бригад.

За словами представника Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України, координатора проекту від Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща Марека Ковальські, це не перший проект, що реалізується в Рівне нській області. Торік завершилася дворічна ініціатива "Польська допомога". В її рамках провели навчання рятувальників місцевих пожежних команд трьох ОТГ, відкрили Центр безпеки та передали сучасне пожежно-технічне обладнання.

Читайте ще: Радивилівська ОТГ одна із найуспішніших на Рівне нщині