Цьогоріч він став ювілейним та наймасштабнішим за всі роки. Турнір проходив впродовж двох днів у Березному, куди з'їхалося понад 300 спортсменів з усієї України. Турнір пам'яті заслуженого тренера Станіслава Коваля став відбірковим серед окремої категорії спортсменів до Чемпіонату Світу.

 Понад 300 спортсменів приїхали на турнір греко-римської боротьби пам'яті Заслуженого тренера України Станіслава Коваля. Цьогоріч він став ювілейним та наймасштабнішим за всі роки, розповідає один з організаторів - молодший син легендарного тренера Віталій Коваль.

Для нас в першу чергу це пам'ять нашого великого тренера Станіслава Коваля, який започаткував на Березнівщині греко-римську боротьбу і після його смерті ми почали цей турнір. Це найдовготриваліший турнір без перерви, який проводиться в Україні. Кожного року він збирає серйозну публіку з всіх областей де є і культивується боротьба, - розповідає перший віце-президент Федерації греко-римської боротьби України  Віталій Коваль. 

Вже 25 років поспіль турнір відбувається за підтримки голови Рівне нської обласної ради Олександра Данильчука, який є Президентом Асоціації спортивної боротьби Рівне нщини. Саме Станіславу Ковалю він завдячує своїми високими досягненням у спорті та в житті.

Підтримати та надихнути спортсменів власним прикладом приїхав відомий український борець, чемпіон світу і Європи з греко-римської боротьби Жан Беленюк.

Дивіться ще: рівненський "Кардинал" поступився принциповому супернику (ВІДЕО)

Змагання проходили впродовж двох днів. Боролися спортсмени у різних вікових категоріях. 14-річний Віталій Вітковець з міста Березне вправно переміг своїх суперників. Каже: щоразу налаштовує себе лише на перемогу.

Турнір пам'яті Станіслава Коваля став щасливим і для Едуарда із Івано-франківської області. Вже після цих змагань хлопець готуватиметься відразу до двох важливих турнірів.


Разом з Едуардом спортивну честь України на Чемпіонаті світу представлятимуть ще 10 борців з різних областей України. Попереду два місяці напружених тренувань. А вже 29 липня у Болгарії в місті Софія наші хлопці серед найсильніших у світі виборюватимуть свої медалі.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber