Вперше в Україні, а саме на Рівненщині, відбулися міжнародні навчання рятувальників. Близько двохсотень пожежників із усіх куточків України приїхали на Городищенський полігон аби перейняти закордонний досвід порятунку. Тож, що продемонстрували наші пожежники закордонним гостям, дивіться далі у сюжеті.

Пожежа у будівлі із постраждалими, яких довелось евакуювати із залученням гелікоптера.

А також дві техногенні катастрофи. Із рейок зійшов вагон з якого витік аміак. Рятувальники у спеціальних костюмах ліквідовували аварію.

ДТП на трасі міжнародного значення. У неї потрапила маршрутка, легковик та фургон з нафтопродуктами. Рятувальники за допомогою гідроінструментів, ножиць та розтискачів діставали потерпілих у аварії. Та передавали швидким. Саме за такими трьома сценаріями відбулися показові виступи наших рятувальників перед іноземними колегами. Подивитися на дійство прийшли чимало місцевих жителів.

Читайте також: На Рівне нщині стартували перші в Україні навчання “Rescue Days Ukraine 2019” 

Керівник ГУ ДСНС Рівне нщини каже, на Городищенському полігоні досвідом із нашими рятувальниками ділитимуться колеги із Німеччини, Франції та Польщі. А вибрали саме Рівне нський полігон тому що:

"На цьому полігоні різні локації від аварій електриків, аварій газомагістралей чи падіння наприклад літака. Тобто різного роду ми можемо моделювати аварії", - говорить керівник ГУ ДСНС у Рівне нській області

Також, іноземні партнери презентували спецавтівку із усім необхідним приладдям для евакуації постраждалих під час ДТП. Аби подивитися як її застосовують, приїхав керівник фірми, яка обладнала автомобіль.

Триватимуть навчання впродовж чотирьох днів. Під час практичної частини, розглядаються типові іскладні сценарії ДТП за участю різних транспортних засобів.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber