За минулу добу правоохоронці задокументували два факти пропозиції жителями Костополя та Сарненського району неправомірної вигоди поліцейським взамін на уникнення відповідальності за порушення ПДР.

У Сарнах екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль «ВАЗ–2106, у якого не освітлювався номерний знак. Під час спілкування із 25-річним водієм з’ясувалося, що у нього відсутній і страховий поліс. Поліцейські ознайомили кермувальника з обставинами правопорушення та почали складати адміністративні матеріали.

Замість того, щоб надати поліцейським усі необхідні дані та дочекатися вручення копії протоколу, сарненчанин почав "домовлятися" з поліцейськими і залишив у службовому авто 100 гривень. Інспектори ГРПП викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала факт неправомірної вигоди, вилучила кошти та відеозаписи з боді-камер.

Читайте також: на Рівне нщині затримали на хабарі голову Демидівської РДА

А у Костополі на вулиці Степанська водій автомобіля ГАЗ-2410 проїхав на червоний сигнал світлофора. За кермом автомобіля перебував 58-річний місцевий житель, який відразу розпочав домовлятися і передав поліцейським 500 гривень.

За обома фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Санкція статті передбачає штраф, обмеження чи позбавлення волі строком до чотирьох років.

Варто зазначити, що з початку року це вже десята спроба дати хабар поліцейським. У більшості випадків правопорушники таким чином намагаються уникнути адміністративної відповідальності за дрібні правопорушення.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber