34 порушення виборчого законодавства зареєстровано станом на сьогодні, 12 лютого, Нацполіцією в Рівненській області.

Найбільше з них стосуються передвиборчої агітації, а саме відсутності на друкованій продукції інформації про замовника, тираж та відповідальних осіб, за що вже склали 17 адмінпротоколів. Всі вони скеровані до суду, але жоден поки не розглянутий. Найбільше порушень зафіксували у Рівному, а також у місті Здолбунові, Дубенському, Сарненському та Зарічненському районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто хотів стати Президентом у 2019 році? (ПОВНИЙ СПИСОК)

Три повідомлення не знайшли свого підтвердження – про пошкодження біл-борду і розповсюдженню газети в Рівному та одне про опитування громадян щодо бажання втупу у НАТО та ЄС у Гощанському районі.

- Також у нас було зареєстровано два факти пошкодження біл-бордів і сіті-лайтів у Рівному. Перший біл-борд був пошкоджений на вулиці Степана Бандери де працівниками патрульної поліції було затримано особу, яку завезли на освідування. За результатами з’ясувалося, що особа у стані алкогольного сп’яніння. На цю особу був складений протокол за дрібне хуліганство, - розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Рівне нській області Руслан Стрельбіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори 2019: за кого і коли голосуватимемо?

За словами пана Стрельбіцького, станом на сьогодні на Рівне нщині немає відкритого жодного кримінального провадження щодо порушень виборчого законодавства. А для боротьби з порушенням виборчого законодавства в управлінні створена спецальна група слідчих.