У період з 4 по 10 липня 2019 року інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомило на своєму сайті Управління державного агентства рибного господарства у Рівне нській області.

За даний період на порушників накладено 867 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 650 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили більше 7 кг водних біоресурсів. Було конфісковано 6 од. заборонених знарядь лову та 5 од. сітних знарядь лову – вилучено за актами безхазяйного майна. До районних судів передано дев’ять справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності, - повідомили у відомстві.

Для прикладу, Шостого липня 2019 року до Рівне нського рибоохоронного патруля на телефон «гарячої лінії» від небайдужих громадян надійшло звернення про те, що на Басівкутському водосховищі, у м. Рівне здійснюється незаконний вилов риби. Під час перевірки даної інформації патрульні спільно із працівниками Нацполіції було викрито двох місцевих жителів, які здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – двома сітками. У сітках знаходилось 5,4 кг водних біоресурсів, а саме: лящ – 44 екз., карась сріблястий – 1 екз. та окунь – 6 екз. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 7 599 грн.

Того ж дня інспекторським складом було задокументовано ще два грубих порушень правил рибальства. Інцидент стався на р. Стир, поблизу с. Сопачів Володимирецького району. Чоловіки рибалили забороненим знаряддям лову - «бредами». У даному випадку, завдяки оперативності рибоохоронного патруля, громадяни не встигли завдати шкоди рибному господарству.

Дев’ятого липня рейдовою групою інспекторів на Хріницькому водосховищі, поблизу с. Вербень Демидівського району було викрито порушника. Чоловік здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – сіткою. У сітках знаходилась така риба: лящ – 10 екз., загальна маса 2 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 1 700 грн.

На осіб було оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлено до районного суду Рівне нської області для притягнення осіб до адміністративної відповідальності.

Читайте також: На Рівне нщині продовжують вилучати коноплю та мак (ФОТО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber