Ще 27 січня релігійна громада Свято-Хресто-Воздвиженської парафії села Копитків прийняла рішення приєднатися до Православної Церкви України.

Вчора, 9 лютого, у храмі мала відбутися перша служба українською мовою. Однак як розповів голова Здобунівської РДА Сергій Кондрачук, картина яку він побачив, не була схожа на ранкову службу у храмі. 

 
На подвір’ї святині зібралися понад півсотні парафіян, які прийшли на першу службу після переходу, а на порозі, перед дверима церкви, стояв колишній настоятель, який відмовився разом з громадою переходити до ПЦУ, матушка, його донька та син... Уявляєте цю картину? З однієї сторони вся громада, а з іншої священик і його сім’я. На прохання не ганьбитися священик не реагував. На аргумент, що храм належить не батюшці, а громаді, матушка відповідала "Вас же багато, побудуйте собі нову церкву, а нам лишіть цю". Громада співає "Боже Великий, Єдиний...", священик і його сім’я починають молитися... 

 

Через деякий час громада таки змогла потрапити у свій храм. Колишньому настоятелю дозволили забрати зі святині усе, що він вважав за потрібне.

Після чого ігумен Дмитро зі Свято-успенського храму міса Здолбунів відправив у Копитківській церкві першу службу українською мовою.

Читайте ще: 

Ще одна громада Здолбунівщини приєдналася до Православної Церкви України
На Рівне нщині священик не дає громаді перейти до ПЦУ