Чи справді діти не хочуть ходити до школи? На Рівненщині 19 учнів з початку року "прогулювали" навчання. Це виявили у рамках Всеукраїнського профілактичного рейду "Урок". Його проводили територіальні служби спільно з освітянами. 18 дітей вдалося повернути до школи, а от батьків учнів, які не ходять на навчання, будуть притягувати до відповідальності. Детальніше дивіться і читайте далі.

 "Не цікаво" або ж просто "лінь" - так пояснюють свою відсутність у школі учні-прогульники. З початку навчального року на Рівне нщині виявили 19 дітей, які без поважних причин не ходять на уроки.

Найбільше було виявлено - це місто Рівне , Рівне нський район, Костопільський район, Дубенський і Сарненський район. Дитина,я ка була неохоплена навчанням - це Дубенський район, - розповідає начальник у справах дітей Рівне нської ОДА Віктор Марчук.

Такі всеукраїнські профілактичні рейди "Урок" проводять територіальні служби спільно з освітянами щороку. Кожен навчальний заклад надає інформацію про те, які діти не приступили до навчання 1 вересня, у службу в справах дітей. У Рівному зафіксували один такий випадок. Дитина разом з батьками переїхали жити в іншу область, а документи зі школи не забрали.

Також на протязі цього навчального року ми отримали три подання. Ці подання школи направляють в поліцію, - каже начальник служби у справах дітей Рівного Андрій Міщеня.

Представники профільної служби проводять бесіду з батьками та учнями. І якщо з'ясовується, що діти не ходили на навчання з вини батьків, то поліція складає протокол про адміністративну відповідальність.

За результатами перевірок 11 дітей не відвідували навчання без поважних причин в частині правопорушень, - розповідає начальник відділу ювенальної превенції ГУНП у Рівне нській області Ірина Чорна.

А це штраф - 850 гривень, у разі повторення штраф 1700 гривень.

Один аспект в тому, що батьки не купили дитину форму, не забезпечили її нічим, немає що їсти, не має що вдягнутися, то тут безперечно є поле для роботи і для поліції і для служби у справах дітей. Якщо ми виявляємо таких, - начальник служби у справах дітей Рівного Андрій Міщеня.

Ми поцікавились у пересічних рівнян, як на їхню думку, потрібно контролювати відвідування дітей шкільних уроків.

Бачиш, якщо на вулиці, запитати чого він тут ходить.

Це відповідальність лежить на батьках.

За прогули уроків в школі адміністрація навчального закладу не має права виключити учня. Однак, цьогоріч батьки можуть перевести свою дитину на сімейну форму навчання. Таких у Рівному 17.

Читайте також: У Рівному пропонують створити новий мурал

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber