Як жили поліщуки сто років тому, можна побачити на власні очі. У Сарнах відтворено єдиний в Рівненській області музей просто неба. Атмосфера поліського села кінця ХІХ століття, де можна побачити багато цікавих атрибутів. Детальніше про це у сюжеті далі.

Більше століття тому у північних районах Рівне нщини панувала така атмосфера. Все натуральне, зроблене та обжите своїми руками. Ось це не макет, а перевезена із Сарненського району, старовинна хата селянина середнього статку, розповідають культурологи.

В такій хатині виросла майстриня пані Галина. Її батько займався господарством, мама ткала та вишивала. Любов до народної майстерності передалася і дочці. Відтоді пані Галина не полишає полотно та нитки.

Читайте також: ще один інклюзивно-ресурсний центр запрацював на Рівне нщині (ФОТО)

Ця хата світла та простора, має декілька кімнат. Щоправда на Поліссі існували й набагато менші будиночки, розповідають культурологи.

Низька стеля, маленькі вікна та велика піч. У такій хатині жило в той час до десяти чоловік.

Так століттями були влаштовані хати на Поліссі, хоча подібні будинки можна знайти у селах і зараз. У музеї просто неба, також є автентичний млин, старовинні вулики, каплиця та кузня - яка вміщує у собі всі потрібні атрибути.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber