На засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків депутати розглянули зміни до обласного бюджету Рівненської області на 2019 рік.

Вчора, 11 березня, лени комісії погодили розподіл залишок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 80 142, 7 тисяч гривень.

Відомо, що 11,07 млн. грн. спрямують на оплату праці працівникам закладів загальної середньої освіти. Крім того, 2,8 млн. грн. призначено на придбання обладнання для оснащення ресурсних кімнат у 24 школах, де діють інклюзивні та спеціальні класи.

Кошти у сумі 34,2 млн. грн. виділено на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов в приміщеннях закладів загальної середньої освіти.

Читайте ще: Шевченківська естафета відбулася у Здолбунові

В області є 605 шкіл, з яких 104 – неоснащені внутрішніми вбиральнями, тому 34,2 млн. грн. буде спрямовано на їх будівництво.

Також 7,8 млн. грн. виділено на оснащення шкіл засобами навчання та обладнанням для кабінетів природничо-математичних предметів та 19,4 млн. грн. – на оновлення матеріально-технічної бази 12 професійно-технічних навчальних закладів.

Також активістів Рівне нщини запрошують до молодіжної ради

Інші кошти без додаткового цільового призначення спрямовуються на: реконструкцію овочесховища з влаштуванням навчального тиру для стрільби з пневматичної зброї «Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою» - 960,0 тис. грн.;капремонт фасадів будівель Рівне нського обласного наукового ліцею інтернату II-III ступенів – 3,5 млн. грн.; придбання та встановлення спортивного ігрового майданчика Острозької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №2 I-II ступенів – 150 тис. грн..

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber