Покращення для підприємців? У Верховній Раді зареєстрували законопроект, хочуть відмінити сплату єдиного соціального внеску для фізичних осіб-підприємців, які не мають прибутку. Деякі ФОПи в очікуванні, коли ж законопроект стане законом - кажуть, жити стане простіше. Експерти ж попереджають - не все те золото, що блищить.

Ось так двояко Олександр Гребенюк реагує на можливу відміну єдиного соціального внеску. Двояко оцінюють цей законопроект і економісти. Дмитро Нікітенко каже, в ідеалі все виглядає оптимістично для розвитку малого бізнесу. Та в реальності може стати, як у приказці - "закон, що дишло, куди повернеш, туди й вийшло".

Каже, існує загроза і з боку контролюючих органів.

Що ж стосується його ситуації то, каже Олександр Гребенюк, його підприємницьке життя така зміна суттєво полегшила би. Бо із початком війни на Сході в основному займається волонтерською діяльністю. Розвивати бізнес часу майже нема.

У Державній фіскальній службі розповідають, лише за січень 2019 року ФОПи Рівне нщини сплатили ЄСВ більш, як 350 мільйонів гривень.

Дивіться ще: "Секонд - хенд" та покупці без грошей: реалії сільських ринків на Рівне нщині (ВІДЕО)

І ця сума постійно змінюється. До слова, обов`язкову щомісячну сплату єдиного соціального внеску запровадили ще наприкінці 2016 року. Його мінімальна ставка - 918 гривень. І досі...

Разом з тим, із 33 тисячі ФОПів, які зареєстровані у Рівне нській області, 10% не інформують фіскалів, які прибутки отримують. І трапляється це із різних причин.

Крім того, ЄСВ за себе не сплачують підприємці-пенсіонери та люди з інвалідністю. Можливу відміну єдиного соціального внеску для тих ФОПів, які не мають прибутку, Держслужби не коментують. Мовляв, нехай спочатку закон приймуть і його підпише Президент, а тоді й видно буде. Лише застерігають, у можливого нововведення є і зворотний бік.

Стане законопроект законом, чи ні - час покаже, кажуть експерти. Додають, та навіть найдобріші наміри приречені, якщо податкова культура в Україні не зміниться і можливістю не платити ЄСВ користуватимуться ті, для кого ця сума насправді проблемою не є.

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube