Проведено вибіркове визначення напруги імунітету проти кору серед осіб груп ризику.

На імуноглобуліни класу IgG до вірусу кору методом імуноферментного аналізу було обстежено 211 медпрацівників з різних медичних установ міста Рівне та області.

Серед них у 202 (95,8%) осіб виявлено антитіла класу IgG до вірусу кору, що свідчить про наявність імунітету до кору, а 9 осіб були незахищені та потребують проведення вакцинації проти кору.

Крім того, за зверненням фізичних та юридичних осіб було проведено 196 аналогічних досліджень. Серед них у 177 (90,3%) осіб виявлений достатній захисний рівень імунітету до вірусу кору, а 19 осіб були не захищеними до кору та потребують проведення щеплення.

Читайте також: У Рівному на пішохідному переході збили дитину 

В тому числі серед 30 обстежених дітей, батьки яких вирішили перевірити у них наявність імунітету до вірусу кору, у 7 таких дітей (23%) були відсутні антитіла до цього вірусу.

Таким чином, проведене дослідження свідчить про захищеність медпрацівників до кору на 95,8% та підтверджується спорадичною захворюваністю серед цього контингенту.

Водночас серед населення області відмічається недостатній рівень імунітету до цього захворювання, що сприяє його розповсюдженню.

Нагадаємо, що специфічного лікування від кору не існує — запобігти захворюванню допоможе лише вакцинація.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber