Продовження скандалу: медики прийшли протестувати у міську раду на підтримку свого керівника Олега Шрама. Нагадаємо, кілька тижнів тому переобирали керівництво для Центру первинної медико-санітарної допомоги "Центральний". Тоді спалахнув скандал: юристка управління охорони здоров`я, яка входила у склад членів комісії, поскаржилася на свого начальника, Віктора Іськіва. Мовляв, чинив на неї тиск і вимагав, аби вона голосувала проти кандидатури Шрама. Тепер медперсонал "Центрального" прийшов відстоювати свого керівника на сесію міської ради. Погрожували навіть зробити "Великодній колапс", перекривши одну із вулиць Рівного.

Так медперсонал Центру первинної медико-санітарної допомоги "Центральний" протестував на сесії міської ради. Прийшли на захист свого керівника Олега Шрама. З яким управління охорони здоров`я не підписало контракт. Попри те, що він пройшов конкурс на посаду і крім нього більше претендентів - не було. Конкурс відбувся ще кілька тижнів тому. Підозрюють, в управлінні охорони здоров`я вже знайшли більш "зручну" і "потрібну" кандидатуру.

Чому розпочинається рейдерство закладу на рівні управлінських органів? Я був членом конкурсної комісії, яка проводила обрання на посаду директора закладу. Є ще одна представниця від нашого закладу. Ми були офіційно вибрані, делеговані колективом нашого закладу в цю постійно діючу конкурсну комісію. Лише під час самого голосування, під час презентації зрозуміли, що ми там просто як співзасідателі, що уже все це рішення давно прийнято. Тому шо коли люди сидять граються в телефоні і до лампочки презентація людини, яка подала документи на цю посаду, то стає зрозуміло, що результати, можливо, уже наперд відомі, - говорить голова первинної профспілкової організації Центру ПМСД "Центральний".

Дивіться ще: у Рівному пікетували лісівники (ВІДЕО)

Я не маю юридичних підстав підписати ці три подання. СКЛ Конкурс був оголошений на неіснуючу посаду, тому що посади головний лікар уже після нового року немає в Україні. Щоби треба було спочатку довестидо чинного законодавства існуючі статути, не тільки назву змінити - головний лікар - на начальник чи директор, чи генеральний директор, а вписати йому згідно чинного законодавства посадові обов`язки.

Відтак, представники з кожної депутатської фракції створили комісію, аби до закінчення сесії знайти вихід із ситуації. В результаті, депутати проголосували за те, аби контракт був із Олегом Шрамом підписаний.

Та аби попередити подібні випадки та можливий тиск на членів комісій, було прийнято рішення повідомляти міську раду, якщо працівники управління охорони здоров`я, що входитимуть у комісії з відбору претендентів на посади - звільнятимуться впродовж року після проведених конкурсів. У такому разі управління перевірятимуть, чи не було це спровоковано голосуванням, яке недовподоби його керівництву.
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber