фото ілюстративне
Сьогодні, 15 липня, Землю накриє магнітна буря. Вона є найпотужнішою у липні 2019 року та однією із найсильніших за останнє десятиліття. Впливає вона безпосередньо і на людей. Адже погіршується самопочуття, настрій, виникає дратівливість, апатія, слабкість, сонливість або навпаки – безсоння.

Найпотужніші магнітні бурі накрили Землю. Такої сили їх спостерігали в останнє понад десять років тому. Вони відбуваються внаслідок спалахів на Сонці, під час яких у міжпланетний простір викидається велика кількість сонячної плазми. Коли вона досягає магнітної оболонки нашої планети, то геомагнітне поле починає стискатися і коливатися. І саме це впливає на здоров'я та самопочуття людей- розповідають лікарі.

Кількість звернень під час магнітних бурь є збільшеною. Тому що воно звісно проявляється і це є непоодиночні випадки. А в основному звичайно парних випадків, - розповідає сімейний лікар Віталій Яценя. 

Головні болі, підвищений або ж понижений тиск і не тільки такі симптоми, можуть виникати при магнітних бурях- розповідає фахівець.

Якщо ми маємо наприклад людей в яких вражена кістково-суглобова система, бувають різні артрози, гострі процеси або хронічні, то в даних суглобах також знаходяться й барорецептори. Які теж реагують на перепади тиску, і в даних людей можуть спостерігатися такі симптоми, як просто в народі кажуть викручує ноги. Або рухи або ж певні там суглоби, верхніх або нижніх кінцівок.

Такі симптоми рівняни на собі відчувають. Кажуть, і так щоразу при магнітних бурях.

Читайте ще: потепління в Україні: синоптик назвала дату

Побільше води або чаю на натуральних, заспокійливих травах, радять лікарі. Аби зменшити вплив магнітних бурь на організм. Коли ж самопочуття не покращується то обов'язково звернутися до спеціаліста. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber