"Ми обираємо, нас обирають, вибір цей часто не співпадає" Рядки про особисті відносини з одного радянського фільму цілком можна адресувати й виборчій кампанії. Одні дуже хочуть перемоги, а інші стоять на роздоріжжі: кого ж обрати. Наші журналісти поцікавилися - як же обирають жителі області і головне, як не помилитися із цим вибором?

Вибори - це тиск. І не тільки на кандидатів, а й на виборців. Люди проектують на кандидатів власні бажання і шукають в них їх реалізацію, нехай і примарну. Різноманітна реклама й сама кабінка для голосування вводять людину у стан, який нагадує відчуття небезпеки, що також впливає на вибір, та не лише це:

Соціологи переконують: на виборчій дільниці визначається досить маленький відсоток голосуючих. Окрім того, вибір люди роблять не так логікою, як емоцією.

Дивіться ще: Не голосуй! - чому молодь Рівне нщини не ходить на вибори? (ВІДЕО)

Лінь людська спонукали активістів створити ресурс, який звів до мінімуму час потрібний на ознайомлення з програмами кандидатів. Саме цьому присвячений перший розділ сайту "кандидати".

На противагу серйозному ресурсу є ще й жартівлива формула "ХЗЗ", яку вигадав рівнянин, який тривалий час працює в університеті Північної Кароліни, Василь Тарас.

Яким би способом не скористалися, аби обрати свого кандидата, не забудьте ще й підтвердити свій вибір відповідною галочкою у бюлетені. Без цього ваша симпатія навряд йому допоможе.