У Рівному знову заговорили про встановлення місця для вигулу тварин. А все після того, як на дитячому майданчику домашній пес покусав дитину. Бо ж часто власники вигулюють чотирилапих у місцях масового відпочинку. А це спричиняє незручності, як для них так і для відпочиваючих. Тож де і головне коли встановлять майданчик для вигулу собак у Рівному — дивіться далі.

2 квітня Рівне сколихнула жахлива новина. На дитячому майданчику 4-річного хлопчика покусав бійцівський пес. Пітбуль накинувся на дитину і уп'явся йому прямо в ногу.

Наразі хлопчик проходить мед лікування. Втім після цього випадку у соціальних мережах активізувались власники чотирилапих. Говорять, аби було спеціальне місце для вигулу — такої події можна було б уникнути.

Іван двічі на день вигулює свою домашню улюбленицю Скай. Найоптимальніше місце для цього — сквер поблизу їхнього будинку. Разом з ними сюди ходять й інші власники чотирилапих. За словами чоловіка кожного вечора на цьому місці їх збирається близько 20.

Територія скверу зручна для вигулу, кажуть власники тварин. Попри те, що поруч знаходиться дитячий майданчик - собак тут люблять. Батьки дітей, які гуляють поруч вже звикли до них. Втім інколи таке "сусідство" все-таки не до вподоби перехожим.

До теми: правоохоронці знайшли власника собаки, яка покусала 4-річну дитину у Рівному (ВІДЕО)

Аби не перетинатись з рівнянами, які проти такого сусідства деяким доводиться вигулювати чотирилапих рано вранці та пізно ввечері. Власники одноголосно кажуть, були б раді гуляти у встановленому для цього місці. Навіть і доглядали б за ним — власними силами. Але такого в Рівному — немає.

І дійсно, у мікрорайоні Ювілейний перейнявшись цією проблемою, ще у 2018 році рівнянка подала петицію на сайт Рівне нської міської ради. Швидко звернення набрало необхідну кількість голосів. Втім у письмовій відповіді повідомили, що у 2018 році кошти на облаштування майданчика для вигулу домашніх тварин в м. Рівному не передбачені. Питання фінансування буде розглядатися при формуванні бюджету міста на 2019 рік.

Тож питання про створення місця для вигулу тварин поки зависло в повітрі. Залишається лише дочекатись найближчої сесії та рішення депутатів Рівне ради. Тут у них варіантів лише два: або нарешті прислухатись до чисельних прохань та виділити кошти на майданчик, або ж чекати нового нападу собаки на перехожих.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber