фото ілюстративне
Не є секретом той факт, що усі домашні рослини в процесі фотосинтезу виробляють кисень. Ймовірно через це, особливо в містах, стало традицією прикрашати оселю різними рослинами. Однак не всі рослини можна вирощувати вдома, а особливо ставити у спальні. Які ж вазони є корисними, а які шкідливими для кімнати де ви спите, читайте далі.

Відомо, що китайці не радять ставити квіти у спальні зовсім. Оскільки згідно древньому вченню фен-шуй, рослини можуть під час сну витягнувати із людини її енергію. У свою чергу вчені заперечують цю думку і радять у кімнатах для сну таки ставити квіти, але виключно ті, які повільно ростуть: герань, спатіфіллум, камелії та фіалки.

Безпечні квіти для вашої спальні

Лікарську рослину під назвою герань рекомендують ставити у спальній кімнаті недалеко від ліжка. Специфічний запах допоможе відлякати шкідників, а ферменти, які виробляє рослина, заспокоять вас перед сном і дасть можливість позбутися безсоння. 

Спатіфіллум ботаніки рекомендують ставити у спальні. Рослина має неабияку здатність вбирати шкідливі речовини навколишнього серидовища. Також квітка має заспокійливу дію, яка сприяє здоровому та міцному сну. 

Однією із найгарніших кімнатних рослин ботаніки вважають камелію. Кімнатна рослина без запаху буває білого, червоного й рожевого кольорів. Гладкі або махрові камелії стануть чудовим природнім декором для вашої спальні. 

Популярною кімнатною рослиною, яку не забороняють ставити у спальні, є фіалка. Вважають, що ці квіти мають здатність очищати атмосферу приміщень. Крім того, фіалки зміцнюють нервову систему й запобігають нервовим зривам. 

Кімнатні рослини, які не рекомендують ставити у спальні

Квіти, які мають різкий запах й можуть викликати головний біль, у кімнатах для сну ставити не рекомендують. Відомо, що до таких рослин відносять найбільш поширені квіти, а саме азалію, фікус, мімозу та диффенбахію. 

Азалія, яка цвіте дрібними квітами, важко переносить спеку й полюбляє вологу. У спальню її ставити не рекомендують через те, що при попаданні соку у людини може виникнути отруєння. 

Ще однією рослиною, яку не радять ставити у спальні є фікус. Рослина дуже світлолюбива і потребує багато сонця. Ботаніки називають фікус лікарським, однак він виділяє кисень лише вдень. Тому фікусу у спальні перебувати не варто. 

У спальні не рекомендують ставити й квітку під назвою мімоза. Адже рослина виділяє такі ферменти, які сприяють ранньому облисінню через руйнування волосяних цибулин. 

Кімнатну рослину у вигляді пальми категорично заброняють ставити у кімнаті, де ви будете спати.Диффенбахію відносять до ряду отруйних рослин, адже невелика крапля соку зі стовбура може привести до сильного отруєння.

Вибирайте у спальню лише ті квіти, які мають приємний вигляд і аромат. Це буде сприяти вашому спокійному та міцному сну.