Дорогу, яку лише в минулому році привели до ладу - зруйнували через стихійне лихо.

Жителі села Єльне, Рокитнівського району - тепер з труднощами будуть виїжджати за межі свого населеного пункту. Адже місцева влада, яка є власником дороги, яка веде до села, прийняла рішення зруйнувати її. 

Зроблено це для того аби зменшити паводкове навантаження на штучні споруди та не допустити підтоплення села Томашгород. 

Втім виникає питання, хто та коли відремонтує зруйновану ділянку дороги? Бо ж вказаний автошлях є єдиною дорогою до села Єльне. Окрім нього,  доїзд до населеного пункту можливий лише лісовою "грунтовкою" з сусіднього села Більськ.

На своїй сторінці у соціальній мережі Рівне нський облавтодор повідомив: 

"Роботи з відновлення зруйнованої ділянки будуть розпочаті вже після того, як зійде велика вода. Наразі загрози руйнування штучних споруд та підтоплення населеного пункту немає, адже через створений додатковий канал на місці дорожнього насипу вдалось різко знизити рівень води та паводкову нагрузку, а надлишкові маси води відвести в поля за межами населеного пункту."

Втім, у 2018 році дороги місцевого значення, перейшли на баланс Рівне нської ОДА. А це трохи більше 3000 км доріг. Начальник профільного управління нам повідомив, що відтепер експлуатацією доріг місцевого значення не буде займатись Рівне нський облавтодор та Служба автомобільних доріг. 

До теми: На Рівне нщині аби вберегти село від підтоплення зруйнували дорогу місцевого значення (ВІДЕО) 

Окрім того, було проведено 16 тендерів та були визначені переможці, які будуть займатися експлуатацією автошляхів. 

До слова, на автошляху Єльне-Томашгород був проведений поточний середній ремонт у 2018 році. В переліку ремонту автодоріг на 2019 рік, який був затверджений 15 травня - ця ділянка, ймовірно, відсутня. 

Тобто, відновлення зруйнованої дороги - в компетенції Рівне нської ОДА. Вони ж в свою чергу відмовились від того, аби експлуатацією займався Рівне нський облавтодор та САД. Тож коли відновлять зруйновану ділянку - питання яке залишається відкритим.

Наші журналісти спробують в цьому розібратись, тому детальніше про цю ситуацію, читайте згодом на нашому сайті. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber