На "Рівне 1" з 1 липня стартує проект "Вибір", у якому братимуть участь представники політичних партій, котрі претендують на роботу у Верховній Раді.

За форматом учасники програми дебатують один з одним у прямому ефірі.

До участі в проекті запрошені кандидати-списочники політичних партій, голови обласних партійних осередків або депутати-мажоритарники, висунуті партіями.

За умовами проекту кандидати не мають права прямо агітувати за себе та/або проти когось з опонентів.

Кандидати у депутати не можуть мати при собі під час ефіру будь-які предмети з політичною символікою.

ПОСЛІДОВНІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ ТЕЛЕДЕБАТІВ

Теледебати розпочинатимуться представленням ведучим усіх кандидатів в порядку, визначеному жеребкуванням.
Після цього кожен кандидат матиме право по черзі презентувати ціль, задля реалізації яких політична партія іде на парламентські вибори.
Далі по черзі кожен кандидат матиме можливість надати власну відповідь на ключове запитання теледебатів і, прокоментувати відповіді іншої сили. Ключове запитання теледебатів остаточно встановлюються редакцією Телеканалу Рівне 1 і буде однаковими для всіх учасників програми. Запитання для учасників стають відомими уже під час теледебатів.
В другій частині програми учасники теледебатів матимуть можливість поставити кандидатам будь-які запитання, включно з тими, що не стосуються ключової теми теледебатів, та/або прокоментувати відповідь опонента – власне теледебати.
Завершуються теледебати заключним словом учасників.
Теледебати закінчуватимуться анонсом наступної програми.

Детальний таймінг проекту "Теледебати: Вибір"

Результати жеребкування та терміни проведення ефірів «Теледебати: вибір»:

Жеребкування проводилось з-поміж 12 представників політичних сил, які станом на 28 червня 2019 року були зреєстровані ЦВК для участі у виборах до ВР по багатомандатному виборчому округу та погодились брати участь в ефірах проекту.


Телеканал "Рівне 1" запрошує представників інших політичних сил, які зареєстрували списки партій на виборах до Верховної ради взяти участь у подальших ефірах проекту "Теледебати: Вибір". Про готовність просимо повідомити за номером 09611 40011
 

Проект підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проекту "Сприяння розвитку критичного мислення та свідомому вибору громадян задля забезпечення чесних і справедливих виборів”. Матеріал відображає позицію авторів і не обовязково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження"