На Рівненському полігоні військові старанно зачищали та захоплювали територію, адже за ними спостерігали британські наставники. До початку лютого там проходять навчання за програмою "Орбітал", у якій передбачені усі стандарти НАТО. У рамках співпраці Міністерства збройних сил України та Великої Британії, іноземні колеги навчають нападу та захисту наших військових. Тож, як це відбувається дізнавалася наша Дарина Гапонюк.

Уже третій тиждень рівненські військовослужбовці удосконалюють свої навички нападу та захисту під керівництвом британських колег. Спочатку для наших військових британці проводять теоретичні навчання, після того застосовують їх на практиці. До прикладу, на стрілецькій директрисі курсанти відпрацьовують елементи тактичної підготовки, тобто зачищують територію від супротивника. Вони діляться на дві групи - штурмову та атакуючу, використовуючи імітаційні засоби.

До спеціального навчання за програмою "Орбітал", яку викладають британські військові, залучили українських інструкторів. Згодом останні розділяться по військових частинах та ділитимуться набутим досвідом зі своїми підлеглими.

Ці навчання відбуваються за співпраці Міністерства збройних сил України та Великої Британії. Ледь не на кожний військовий полігон нашої країни приїхали з навчальною місією іноземні колеги. Командир рівненської першої навчальної роти розповідає, вражений тим, як британські військові дбають про безпеку.

В свою чергу, на артилерійській директрисі наші військові відпрацьовують захват та зачистку бліндажів, окопів та інших споруд противника. За цим спостерігають Британські військові та ставлять оцінки.

Такі навчання на Рівне нському полігоні проходитимуть до початку лютого. Загалом сюди прибуло два десятки британських інструкторів. Усі вони були залучені до військових дій у різних країнах світу, таких як Ірак чи Іран.
 

Дивіться також: 

Чому Рівне нські обласні депутати не дали дозвіл на видобуток бурштину? (ВІДЕО)