Рівненський загальновійськовий полігон знову гуде. Цього разу там завершуються авіаційні навчання на військових гвинтокрилах Мі-8 та Мі-24. Відпрацювання навичок триває аж до 3 ночі.

Ось такі масштабні бойові навчання бригад армійської авіації проходили на Рівне нському полігоні. Пілоти практикувалися на транспортному - бойовому вертольоті Мі-8 та на ударному - Мі-24. Їхня задача - ураження наземних броньованих цілей. Попасти в неї потрібно на найнижчій висоті, а це близько 50 метрів у зоні ураження цілі.

Озброєння - УПК -25 250, з гарматою ГШ 27Л, калібром 27 мм. І некерованими ракетами, які встановлюються на блоки Б-8, Б-20. 20 некерованих ракет класу С-8, - розповів бортовий авіаційний технік МІ-8МТ Богдан Ликов.

Вистріли некерованих ракет застосовуються при уражені скупчення піхоти та броньованих об'єктів противника. Однак, чи попадуть вони у ціль - цього не проконтролюєш. Також, військовослужбовці практикуються в пілотуванні вертолітної техніки у нічну пору. Наприклад до цього зараз готується пілот Андрій Любчик.

ічні польоти, важкі в тому плані, що потрібно тренуватися від більш простих польотів до більш складних. Бо спочатку льотний склад тренується в день. Потім переходить на нічні польоти

Пілоти тренуються у спеціальних приладах - шоломи з окулярами нічного бачення. Вони дозволяють літати та вести вогонь в темну пору.

Щоб вони почали працювати льотчику потрібно опустити їх, вони стають на рівні очей. І знімаються світлофільтри, вони вступають в дію. Значить, земна поверхня проглядається в зеленому фоні. Кут огляду - 30,25 градусів, - говорить командир вертольота МІ-24.

Додає, видно у спеціальному шоломі немов у день. А щоб літати у ньому, військовослужбовець з позивним "Маршал" проходив спеціальне навчання. Самі ж нічні польоти проводять вперше за час Незалежності України, каже генерал-майор Ігор Яременко.

Розміщаємо вертольоти на самому полігоні - це нам дає можливість економити на бойові завдання - менше часу. А проте виконати більше польотів. Більше рівня підготовки. Якщо наприклад у молодого льотчика щось не виходить. То ми маємо можливість дати 2,3 і навіть 4 польоти, поки у нього не вийде.

Додає, заняття потрібні не лише, щоб виконувати бойові завдання, але й допомагати у надзвичайних ситуаціях. Наприклад транспортувати поранених чи порятунку з певних перешкод.
 

Читайте також: на Рівне нському полігоні практикуються пілоти (ФОТО, ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber